Arv og testamente

Du synes måske, at et testamente ikke er nødvendigt, og du har måske svært ved at tænke på, at du en dag ikke er her mere. Den tankegang kan være skæbnesvanger for din ægtefælle eller samlever, der måske skal udrede arv til andre og derfor kan være nødt til at forlade eller sælge ud af fælles værdier for at kunne udrede arven.

Arveloven fastsætter, hvordan dine efterladte værdier fordeles, hvis du ikke opretter testamente og selvom det ikke er mange år siden, at den blev revideret, er det stadig sådan, at mange kan have brug for at oprette et testamente – ex. er det en udbredt misforståelse, at man som samlevende arver hinanden efter en årrække - samlevende er ikke automatisk arveberettiget efter hinanden, og bliver det KUN ved at oprette testamente!

Arveloven tilgodeser fortsat mest de familier, der har levet i overensstemmelse med det ”gamle familiemønster”, hvor man gifter sig, får børn og lever sammen til sine dages ende.

Men sådan er familiemønstrene efterhånden kun sjældent i dag – lever du i et forhold med dine, mine og vores børn, papbørn, bonusbørn osv., bør du få gennemgået din situation sammen med en af vores dygtige specialister.

Kontakt os sikkert, både som privatperson og virksomhed/myndighed.

Send os en sikker mail