Køb af bolig

Skal du købe bolig? Der flere forhold, du skal være opmærksom på

Vidste du, at ejendomsmægleren kun repræsenterer sælger? Uanset om du er førstegangskøber eller har prøvet det før, er det derfor en god ide at få gennemgået købsaftalen og handelens øvrige dokumenter af din egen uvildige rådgiver.

Hos Advokathuset Funch & Nielsen har vi specialister, som kan hjælpe dig trygt gennem en ejendomshandel. Det eneste, du skal gøre, er at få sat et advokatforbehold (rådgiverforbehold) ind i købsaftalen.

Uanset om du skal købe andelsbolig, villa, sommerhus eller andet kan vi hjælpe dig i mål.

Brug for hjælp?

Kontakt os og få uforpligtende rådgivning.

Kontakt os

Køb af fast ejendom

Køb af fast ejendom er for mange både den største investering, man kommer til at foretage og samtidig en investering, man kun foretager sig ganske få gange i sit liv. Af netop den grund er det yderst vigtigt, at tingene er i orden, så man ikke risikerer at stå tilbage med nogle grimme overraskelser.

Køb af en ny bolig er desuden forbundet med mange nye begreber og udtryk, og samtidig skal det også gå hurtigt i et ejendomsmarked, som kun løber stærkere, efterhånden som tiden går. Derfor er der ikke meget betænkningstid, og det kan føre til forhastede belsutninger, som du måske senere vil komme til at fortryde.

 

Køberrådgivning

Hos Advokathuset Funch & Nielsen har vi specialiseret os i at rådgive dig om ejendomshandlen - og det er uanset, om du er førstegangskøber eller mere erfaren ud i køb af fast ejendom.

Uanset hvad, bør du sørge for at få indført et advokatforbehold i købsaftalen (også benævnt rådgiverforbehold), før en underskrift laves. Herefter har vi typisk 6 hverdage til at godkende handlen.

Vælger du os, indbefatter vores rådgivning altid:

  • Personligt møde med gennemgang af samtlige af handlens dokumenter
  • Formulering af eventuelle forbehold og opfølgning herpå
  • At påse korrekt gennemførsel af tinglysning og udarbejdelse af refusionsopgørelse
  • Løbende korrespondance med dig
  • Sikre et sikkert og trygt forløb for dig som huskøber
  • Gennemgang af dine private forhold og behov for eksempelvis testamente til sikring af en samlever/ægtefælle
  • At påse, at du overtager en gældfri ejendom uden udlæg og pant

Advokathuset Funch & Nielsen sikrer dig tryghed i hele købsforløbet og står altid klar til at svare på dine spørgsmål. Et boligkøb er nemlig for mange den største enkeltstående investering, de foretager i livet, og derfor det er vigtigt at sikre sig selv mod ubehagelige overraskelser.

 


Hvordan gør jeg?

Inden du skriver under på en købsaftale, skal du meddele ejendomsmægler, at du ønsker et advokatforbehold, og at du ønsker Advokathuset Funch & Nielsen som rådgiver.

Hos Advokathuset Funch & Nielsen får du altid et personligt møde, hvor vi sammen gennemgår alle handlens dokumenter. Vi tager dig altså i hånden og hjælper dig igennem processen.

I dokumenterne kan der være mange oplysninger, som kan have stor betydning for dig som køber.

Her er der f.eks. tale om:

Købsaftalen

Købsaftalen er det vigtigste dokument mellem dig og sælger. Heri er oplistet alle de væsentlige oplysninger, frister mv. i forbindelse med købet.

Som boligkøber skal du være særlig opmærksom på de individuelle vilkår (typisk pkt. 11), hvor sælger kan have anført oplysninger, ansvarsfraskrivelser eller lignende, som kan have stor betydning for dig.

 

Ejerskifteforsikring og rapporter

Sælger kan vælge at få udarbejdet en tilstandsrapport og en el-rapport. På baggrund af disse indhenter sælger et tilbud på ejerskifteforsikring, som sælger betaler halvdelen af, hvis du som køber vælger at tegne den. Når sælger gør dette, bliver sælger som udgangspunkt ansvarsfri for skjulte mangler ved bygningen.

Ejerskifteforsikringen har et nærmere begrænset dækningsomfang, men er primært til for at dække skjulte mangler, som var til stede ved overtagelsen.

Opstår en mangel efter overtagelsen, skal du i stedet anmelde forholdet til din husforsikring.

Som køber står det dig frit for, om du vil tegne en ejerskifteforsikring og i givet fald hvilken
ejerskifteforsikring.

Advokathuset Funch & Nielsen anbefaler altid, at du tegner en ejerskifteforsikring.

 

Ejendomsdatarapporten

Ejendomsdatarapporten er en rapport, hvor alle de vigtigste oplysninger om ejendommen er
tilgængelige. Her der tale om alt lige fra offentlig gæld til fremtidige planer for kloakeringen.

Er din ejendom forurenet, eller er der mistanke herom, fremgår det også af ejendomsdatarapporten.

 

Servitutter

I tingbogen findes en oplistning over servitutter pålagt ejendommen. Servitutter er typisk fra ældre tid, hvor en tredjemand eller det offentlige pålagde ejendommen en byrde.

Vi gennemgår altid servitutter med dig og vurderer betydningen for bolighandlen.

 

BBR-meddelelse

BBR-meddelelsen er ejers oplysninger til det offentlige.

Det er din pligt som ejer, at BBR er i overensstemmelse med virkeligheden. Vi ser desværre mange handler, hvor BBR-meddelelsen er fejlbehæftet. Det kan have store konsekvenser for dig som ny ejer. Du kan f.eks. blive pålagt at fjerne ulovligt opførte bygninger på grunden.

 

Ved overdragelsen

Når dagen endelig oprinder, hvor du skal overtage dit nye hus, er det vigtigt, at du sikrer dig, at alle formalia er på plads, inden du modtager nøglen.

Hvis du f.eks. vil tegne en ejerskifteforsikring, er det vigtigt at gøre det inden overtagelsen. Har du først overtaget boligen, kan du ikke længere tegne den. Du skal også have tegnet en husforsikring før overtagelse, sådan du er dækket fra dag 1.

Ved selve overtagelsen gennemgår du alt medfølgende tilbehør, herunder at hårde hvidevarer er funktionsdygtige. Opdager du en mangel ved ejendommens tilbehør, er det vigtigt at reklamere på skrift straks! Det er dit bevis for, at det pågældende ikke gik i stykker efter overtagelsen.

Samtidig med at du og sælger tjekker tilbehør, aflæser I målere. Og du skal sørge for, at tilmelde dig som forbruger hos de selskaber, som du ønsker at benytte.

 

Udlændinges køb af fast ejendom i Danmark

Der gælder særlige regler for udlændinges erhvervelse af fast ejendom i Danmark. I nogle situationer kræver det f.eks. en speciel tilladelse.

Vi hjælper dig igennem de mange regler og sørger for, at alt det administrative er på plads i forbindelse med dit ejendomskøb.

Kontakt os sikkert, både som privatperson og virksomhed/myndighed.

Send os en sikker mail