Må man køre beruset på cykel, elcykel eller el-løbehjul?

cykel, elcykel eller el-løbehjul?

Det bør først nævnes, at du aldrig bør køre på/i nogle former for køretøj, når du er påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer, da det både sætter dig selv og andre personer i trafikken i fare!

Må man køre beruset på cykel eller elcykel?

Det er måske lidt overraskende, men det er faktisk ikke ulovligt at køre beruset på cykel eller elcykel (op til 25 km/t.) Eller er det? Der findes ingen lovbestemt promillegrænse for cyklister, på samme måde som der gør for bilister. Det er sådan, at det faktisk er politiet, som vurderer, om du er beruset i sådan en grad, at du ikke kan cykle forsvarligt, og du kan dermed modtage en bøde på 1.500kr. - også i gentagelsestilfælde - dvs. sker det flere gange, at politiet vurderer, at du kører for påvirket på cykel eller elcykel, kan du modtage en bøde på 1.500kr. hver gang man bliver taget.

Det er i øvrigt ikke kun påvirkning af spiritus, som medfører, at man ikke må føre cyklen. Det samme gælder faktisk, hvis man ikke er i stand til at føre cyklen på fuldt forsvarlig måde grundet eksempelvis følge af sygdom, svækkelse, overanstrengelse, mangel på søvn, eller påvirkning af opstemmende eller bedøvende midler mv.

Kan man miste sit kørekort, hvis man kører for fuld på cykel?

Svaret er nej. Du kan ikke miste dit kørekort eller få et klip i kørekortet ved at køre for fuld på cykel.

Må man så køre beruset på el-løbehjul?

I modsætning til cykler og el-cykler, er der ved el-løbehjuler en fast grænse for, hvor høj din promille må være, når du køre på en.

Stopper politiet dig, og din promille er over 0,5, vil du modtage en bøde på 2.000kr.
Sker det anden gang, at politiet stopper dig med en promille på over 0,5, resulterer det i en bøde på 4.000kr. og bliver du taget en tredje gang, risikerer du i værste fald en fængselsstraf. Du kan ligeledes risikere, at få frakendt dit kørekort. 

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os for en uforpligtende samtale.

Kontakt os sikkert, både som privatperson og virksomhed/myndighed.

 

Kontakt os